Bailey: İngiltere'de enflasyon bu kış zirvesine ulaşabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bailey: İngiltere'de enflasyon bu kış zirvesine ulaşabilir
Doviz.com
11.11.2022 17:35

BoE Başkanı Bailey, 40 yılın en yüksek seviyesinde olan yaşam pahalılığıyla ilgili, "İngiltere'de enflasyon bu kış zirvesine ulaşabilir." dedi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere’de enflasyonun kendisinin arzu ettiği seviyenin çok üzerinde olduğunu söyledi.

Bailey, ülkede enflasyonun yeniden azaltılması yönündeki adımların etkisinin ise ancak gelecek 18 ile 24 ay arasındaki bir sürede görülebileceğini hatırlattı.

Bailey ayrıca, gelecek dönemlerde İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz artırım adımları atmasının da ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

"Enerji ve gıda fiyatları üzerinde odaklanmamış olmamızın sebebi şu ki; bunlar yaşamak için zaruri.” yorumunda bulunan Bailey, daha önce çalışanların iş verenlerinden maaşlarına zam talep etmesinin ülkede enflasyonu daha da artıracağını ileri sürerek, işçi sendikalarından maaş artışı talebinde bulunmamaları çağrısını yapmış ve bu ifadeleri kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

İngiltere Merkez Bankası, geçen hafta 33 yılın en sert faiz artışına giderek, politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3’e yükseltmişti.

İngiltere'de enflasyon, bu yılın haziran ayında yüzde 10,1 artış kaydederek, son 40 yılın en yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Etiketler: BoE enflasyon ingiltere
REKLAMI KAPAT X