Bakan Bayraktar'dan "elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi?" sorusuna yanıt

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Bayraktar'dan
Doviz.com
07.10.2024 17:25

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buna göre Bayraktar, zamlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

Mevcut desteklerin 2025'te yeniden düzenleneceğini de belirten Bayraktar, yeni modelde "elektrik tüketimi yüksek olanlara daha az destek sağlanacağını" söyledi.

İran'ın enerji tesislerinin vurulması Türkiye'yi nasıl etkiler?

Bayraktar, İran'daki enerji tesisleri vurulursa kış aylarında Türkiye'de doğal gaz arzının etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Petrol tarafında arz noktasında bize etkisi olmaz. Ama doğal gaz tarafında İran ile uzun dönemli bir anlaşmamız var doğal gaz alt yapısına sıkıntı gelirse arz ile alakalı bizi etkileyecek bir durum olabilir. Ama temel stratejimiz arz çeşitliliği. Uzun dönem LNG anlaşmaları da bunun parçası."

İLGİLİ HABER Bakan Bayraktar: Libya ve Basra'da daha aktif olacağız Bakan Bayraktar, Türkiye'nin Libya ve Basra'da enerji alanında daha aktif olmak istediğini belirterek, "Buralarda da farklı coğrafyalarda da bu arayışımız devam ediyor. Somali denizlerindeki arama ve Oruç Reis gemimizin ilk görevi bu anlamda bizim için tarihi bir dönemi açıyor." dedi.
REKLAMI KAPAT X