Bakan Bayraktar: Enerji verimliliği uygulamaları sonuç veriyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Bayraktar: Enerji verimliliği uygulamaları sonuç veriyor
Doviz.com
08.01.2024 11:39

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji verimliliği uygulamaları ile enerjiyi daha verimli kullandıklarını belirterek, "Enerji ihtiyacımızı daha temiz enerji kaynakları ile karşılıyor ve bu sayede emisyonlarımızı azaltarak enerji dönüşümümüzü sağlıyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye'nin 2030 Enerji Verimliliği Stratejisi ve Eylem Planı" lansmanında konuştu.

Bakan Bayraktar, konuyla ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

"2022'de Türkiye'nin enerji yoğunluğu rekor gelişim göstererek yüzde 6,2 düştü.

2030 yılına kadar arz güvenliğinin sağlanması, sanayicimizin rekabet gücünün artması, enerjide dışa bağımlılığımızın azaltılması ve iklim değişikliği etkilerinin en aza indirilmesi için en önemli politika araçlarından birinin enerji verimliliği olacağını belirtmek istiyorum.

Enerji verimliliği uygulamaları ile enerjimizi daha verimli kullanıyoruz ve bu sayede talep artışını sınırlandırıyoruz. Enerji ihtiyacımızı daha temiz enerji kaynakları ile karşılıyor ve bu sayede emisyonlarımızı azaltarak enerji dönüşümümüzü sağlıyoruz."

İLGİLİ HABER Bakan Bayraktar açıkladı: Karadeniz gazı kaç hanenin ihtiyacını karşılıyor? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda üretilen günlük 4 milyon metreküp doğal gazla 1,5 milyon hanenin ihtiyacının karşılandığını belirtti.
REKLAMI KAPAT X