Bakan Bolat’tan araç piyasası hakkında açıklama: Otomobil fiyatları ne olacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Bolat’tan araç piyasası hakkında açıklama: Otomobil fiyatları ne olacak?
Doviz.com
05.10.2023 13:50

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, araç piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada, araba satışlarında bolluk meydana geldiğini ve fiyatların yüzde 15 düştüğünü söyledi. İşte Bakan Bolat'ın konuyla ilgili açıklaması...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sıfır ve ikinci el araç piyasası ile gıda ve konut fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu.

Buna göre Bolat, atılan adımlar sonrasında piyasada çok ciddi bir rahatlama sağlandığını belirterek, “Oto piyasasında hem ikinci el satışlarda hem sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldi. Fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler var. Bayiler artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardı. Bayiler de kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız. Bu piyasaların düzelmesi için rasyonel ve istikrarlı bir şekilde işlemesi için çok iyi. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek." dedi.

"Marketlerden indirim kampanyası bekliyoruz"

Bakan Bolat, marketlerden indirim beklediklerini belirterek, "Gıda perakendecileri ile de toplantılar yaptık. Onların da uygulamaları ile alakalı yanlış bulduğumuz noktalarda denetimlerimizi artırdık. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bütün marketlerden büyük bir indirim kampanyası bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bolat ayrıca emlak sektöründe de köpüğün ortadan kalktığını ve piyasayı denetlemeye devam ettiklerini söyledi.

İLGİLİ HABER Sıfır otomobilde yeni dönem: 180 bin TL'ye varan indirim Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısının ardından otomobil satışarında yeni bir döneme girildi. Buna göre sıfır otoda başlayan kampanya dönemi ile kimi markalar araç alacaklara 180 bin TL'ye kadar indirim imkanı sunarken 250 bin TL'ye kadar da 12 ay boyunca faizsiz kredi vermeye başladı.
REKLAMI KAPAT X