Bakan Dönmez: 10 ilimizde elektrik ve doğal gaz verme çalışmaları büyük oranda tamamlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Dönmez: 10 ilimizde elektrik ve doğal gaz verme çalışmaları büyük oranda tamamlandı
Doviz.com
14.02.2023 11:33

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin dokuzuncu gününde arama-kurtarma çalışmaları hızla devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremlerden etkilenen 10 ilde elektrik ve doğalgaz verme çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını açıkladı.

Bakan Dönmez, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Bakanlığa bağlı ekiplerin çalışmalarıyla ilgili incelemede bulunarak, depremden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık 10 bin kişiyle arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Dönmez, Bakanlığın başta madenciler olmak üzere sahada olduğunu söyledi.

Dönmez, deprem nedeniyle zarar gören 10 ilde elektrik ve doğal gaz altyapılarının onarıldığını da belirterek; Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da hasarın yoğun olduğunu söyledi. Bu bölgelerdeki çalışmaların ardından ise elektrik ve doğal gaz verme işlemlerinin tamamlanacağını aktardı.

Fatih Dönmez ayrıca hasarın yoğun olan bölgelerde binaları ve şebekleri test etmeden doğal gazı verme imkanının söz konusu olamayacağını belirtti.

Konuyla ilgili hassas davrandıklarını da ifade eden Dönmez, ekiplerin o bölgelerde özellikle oturum halinde olan binalardan başlamak suretiyle gaz verme işlemlerini yoğun bir şekilde yürüttüklerini söyledi.

REKLAMI KAPAT X