Bakan Elvan’dan ‘128 milyar dolar’ açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Elvan’dan ‘128 milyar dolar’ açıklaması
Doviz.com
19.04.2021 16:43

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin "İşlemler Hazine hesapları üzerinden Merkez Bankası tarafından yapıldı" dedi.

Bakan Elvan, “Merkez Bankası’nın muhabir bir banka aracılığıyla alım ve satım işlemlerinin elektronik işlem platformlarında gerçekleştirildiğini görüyoruz.” dedi.

Elvan, “Yöntem eleştirilebilir ama yolsuzluk var denilemez” iddiasında bulunurken “Hazine hesapları üzerinden döviz alım ve satım işlemi merkez bankası tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

Elvan, “Merkez olağanüstü bir durumla karşılaştığında doğrudan alım veya satım müdahalesi yapabiliyor. 15 gün sonra ne kadar alım ve satım yaptığını kamuoyuyla paylaşıyor” dedi.

“2017 yılından itibaren Hazine Müsteşarlığı ile Merkez Bankası arasında bir protokol imzalanıyor. Bu protokol çerçevesinde fe Hazine hesapları üzerinden MB döviz alım ve satım işlemleri gerçekleştiriliyor. Tabii bu soru gündeme gelir bu protokol imzalanmış ama bu protokolün yasal alt yapısı var mıdır?" diyen Bakan Elvan, "Bu yapılan protokol ve bu protokol çerçevesinde yapılan işlemler tamamen yasaldır, herhangi bir şekilde yasalara aykırı bir durum söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X