Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama
Doviz.com
26.12.2023 16:31

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emekliye yönelik ikramiye ve asgari ücret müzakereleri konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili son viraja girildi. 2024 asgari ücretinin ne zaman açıklanacağı ve komisyonun üçüncü toplantı tarihi ise merak konusu oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise bu konularla ilgili Beştepe'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asgari ücrette üçüncü toplantı ne zaman?

"Asgari ücrette 3 üçüncü toplantı ne zaman olacak?" sorusu üzerine Bakan Işıkhan, "Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. Teknik bir analiz söz konusu. O analizler bittikten sonra 3 temsilcimiz var biliyorsunuz; hem kamu hem özel hem de işveren temsilcilerimizin katıldığı. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

Asgari ücrette rakam belli oldu mu?

Bakan Işıkhan, "Bir rakam var mı sorusuna ise, "Bir rakam yok. Yani sizinle şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip, açıklayacağız" yanıtını verdi.

Çalışan emekliye 5 bin TL ödemesi ne zaman?

Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesine ilişkin ise, "Bakanlık olarak çalışmalarımızı hazırladık. Resmi Gazete'ye çıkar çıkmaz en kısa sürede ödenir. Biz hazırlıklarımızı yaptık" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Asgari ücrette ikinci toplantı bitti: Türk-İş'ten toplantı sonrası açıklama İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısı tamamlandı. Toplantıdan rakam çıkmadı.
REKLAMI KAPAT X