Bakan Işıkhan'dan yeni emeklilik sistemi açıklaması: Bağ-Kur’luya erken emeklilik ve ev hanımlarına prim desteği

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Işıkhan'dan yeni emeklilik sistemi açıklaması: Bağ-Kur’luya erken emeklilik ve ev hanımlarına prim desteği
Doviz.com
17.01.2024 12:12

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur kapsamındakilerin emekli olmaları için gerekli prim gün sayısında güncelleme ve ev kadınlarına prim desteği konusuna ilişkin Orta Vadeli Programı işaret etti.

Bağ-Kur primlerinin düşürülmesi

Işıkhan, “Bağ-Kur’la ilgili, emekli prim gün sayısının 9 binden 7200’e düşürülmesi konusunda Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor." diye konuştu.

Ev hanımlarına prim desteği

Ev kadınlarına prim desteği konusuna ilişkin ise Işıkhan, "Gündemimizde var, orta vadede. Madde, madde ele alacağız inşallah. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X