Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere özel indirimler geliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere özel indirimler geliyor
Doviz.com
26.03.2024 10:08

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere özel indirimler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirim ve kampanyalar başlatacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu belirterek, dolar bazında milli gelirde Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doların aşıldığını söyledi.

Işıkhan, refahı en çok emeklilerin hak ettiğini de dile getirerek, kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerini emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık 2 katına çıkardıklarının altını çizerek, emeklilere imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı Emekliler Yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar

Bakan Işıkhan konuyla ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

"SGK olarak, diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz, bankalara başvurarak bu promosyon ödemelerinden faydalanabilecekler. Kamu bankalarında başvurular başladı.

Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde 2-5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacak.

Bunun dışında, emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz.

PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız.

Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız.

Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız.

Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız."

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan'dan 'kademeli emeklilik' açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi.
İLGİLİ HABER Emekliler Yılı’nda emeklilere özel projeler "Emekliler Yılı" olarak ilan edilen 2024'te, emeklilere yönelik önemli çalışmaların hayata geçirileceği; sağlık, eğitim, kültür ve daha birçok alanda emeklilere avantaj sağlayacak yeni hizmetler sunulacağı bildirildi.
REKLAMI KAPAT X