Bakan Kacır açıkladı: TÜBİTAK bursları artırıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Kacır açıkladı: TÜBİTAK bursları artırıldı
Doviz.com
23.01.2026 12:47

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından araştırmacı ve öğrencilere sunulan burs miktarlarının artırıldığını bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda TÜBİTAK burslarının güncellendiğini duyurdu.

TÜBİTAK burs desteklerinde artışa gidildiğini vurgulayan Kacır, burs tutarının lisans öğrencileri için 6 bin lira, yüksek lisans öğrencileri için 22 bin 500 lira ve doktora öğrencileri için 32 bin 500 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Kacır, ayrıca doktora öğrencilerinin 11 bin liraya kadar performans ödemesinden yararlanabileceğini ifade etti.

Doktora sonrası için burs tutarının 43 bin 500 lira olarak belirlendiğine dikkati çeken Kacır, 13 bin 500 liraya kadar performans ödemesi yapılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 2026 yılı KYK burs ve kredi miktarı belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine bu yıl verilecek burs ve kredi miktarının ocak ayı itibarıyla 3 bin liradan 4 bin liraya çıkarılacağını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X