Bakan Kacır: Apple'ın Türkiye’ye daha fazla katkı sunması için çaba sarf ediyoruz

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bakan Kacır: Apple'ın Türkiye’ye daha fazla katkı sunması için çaba sarf ediyoruz
Doviz.com
25.09.2024 11:05

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sunması için çaba sarf ettiklerini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Apple'ın Türkiye'de AR-GE ve inovasyon alanında yeni adımlar atmasını bekliyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Kacır, Türkiye'nin uluslararası yatırımlar ve yüksek teknoloji alanlarında önümüzdeki dönemde büyük adımlar atacağını söyledi.

Apple gibi dev şirketlerle yapılan görüşmelerin Türkiye'ye olan güveni artırdığını da vurgulayan Kacır, Türkiye'nin yeni teşvik programları ve AR-GE projeleriyle ekonomik kalkınma hızını artırma hedefinde olduğunu belirtti.

“Yeni adımlar bekliyoruz”

New York'taki temasları kapsamında Apple Başkan Yardımcısı Nick Ammann ile de bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Kacır, Apple'ın Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sunması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Kacır, konuyla ilgili paylaşımında, “Son dönemde yüksek teknoloji merkezleri oluşturmak adına yeni teşvik programları ilan ettik. Özellikle AR-GE ve yatırım süreçlerine ilişkin kamu desteklerini artırıyoruz ve bu programları da uluslararası şirketlerle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Apple'ın Türkiye'deki ekosistemine ilişkin olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Kacır, “Apple Başkan Yardımcısı, dünyada en çok indirilen ve gelir üreten uygulamalar arasında Türkiye'den örneklerin olduğunu belirtti. Ancak iş birliğimizin daha da gelişmesi için Apple'ın Türkiye'de AR-GE ve inovasyon alanında yeni adımlar atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TOGG'dan otonom teknoloji için ekip

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un da gündemde olduğunu belirten Kacır, Ankara'da otonom araç teknolojilerini geliştirmek üzere bir ekip kurulduğunu, TOGG'un bu alandaki rekabet gücünü artırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bakan Kacır, sözlerini şöyle tamamladı:

"TOGG'un küresel pazarlarda rekabet edebilmesi için AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini sürdürüyoruz. Türkiye olarak milli markamıza destek vermeye devam edeceğiz.”

REKLAMI KAPAT X