Bakan Kirişçi açıkladı: Depremlerin bilançosu ne oldu? (Videolu)

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
13.04.2023 09:59

Bakan Kirişci, depremlerin yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosunun olduğunu ve bugünkü kur üzerinden hesap edildiğinde bunun 2 trilyon lira gibi bir rakama denk geldiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta katıldığı iftar programının ardından AKP İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremlerin bilançosunu açıkladı.

Bakan Kirişçi, burada yaptığı açıklamada, "Bu ülkede bu şehirde daha müreffeh bir kitlenin bir vatandaş grubumuzun yaşamasını sağlamak bizim temel hedefimiz olacak" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'taki depremlerin mukayese edilemeyeceğini söyleyen Kirişçi, "Marmara depremi ile mukayese ettiğimizde, asla mukayese edilemeyecek bir deprem olduğunu, 'asrın' da ifadesi belki yeterli değil, tüm zamanların en şiddetli, en ağır sonuçları olan depremi olarak da artık kayıtlara girmiş durumda. Biz elbette böyle bir depremle birlikte şu anda yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosu var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesap edecek olursanız 2 trilyon lira gibi bir meblağ beraberinde getiriyor" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X