Bakan Kurum: İstanbul Finans Merkezi'ni nisan ayına bitiririz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Kurum: İstanbul Finans Merkezi'ni nisan ayına bitiririz
Doviz.com
24.01.2023 13:04

Bakan Kurum, yapımına 2012 yılında başlanan İstanbul Ümraniye’de devam etmekte olan İstanbul Finans Merkezi ile ilgili olarak "İstanbul Finans Merkezi'nin bir kısmı bitti. Nisan ayına bitiririz." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, kamu bankalarının taşınacağı İstanbul Finans Merkezi ile ilgili açıklama yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın birlikte çalışmalarını yürüttüğü İstanbul Finans Merkezi'nin son durumuna yönelik soru üzerine Bakan Kurum, nisan ayını işaret etti. Kurum, "İstanbul Finans Merkezi'nin bir kısmı bitti. Nisan ayına bitiririz" ifadesini kullandı.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde New York, Londra ve Dubai gibi dünya kentlerindeki finans merkezlerinden daha büyük olduğu iddia edilen finans merkezinin inşaatı ise hala devam ediyor. İlk olarak 2012’de inşaatına başlanan İstanbul Finans Merkezi projesi finans piyasası tarafından yakından takip ediliyor.

REKLAMI KAPAT X