Bakan Kurum: Mayıs sonuna kadar 319 bin deprem konutu yapmayı planlıyoruz (Videolu)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
19.04.2023 15:23

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün katıldığı iftar programında, mayıs sonuna kadar 319 bin deprem konutu yapmayı planladıklarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nde medya yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada İstanbul Finans Merkezi'nin önemine değinen Kurum, "İstanbul’un finans merkezi olması sadece ülkemiz açısından değil, yakın coğrafyayı da ilgilendiren bir konu. İstanbul’un değerini kıymetini bu anlamda artıracak. Projeyi tasarlarken bu güzergahta bir metro istasyonu olacak diye planladık. Burada çalışan 50 bin çalışan metro hatlarını kullanabilecekler. Bu projeyle birlikte İstanbul’un finans anlamındaki değeri katbekat artacaktır. Bu projenin güncel yatırım maliyeti 65 milyar lira oldu" dedi.

"85 milyon deprem bölgesindeydi"

Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Kurum, şunları kaydetti:

"Gelinen süreçte ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bir taraftan depremler, bir taraftan seller, yangınlar, heyelanlar olmak üzere şehirlerimizi etkisi altına alan afetlerle karşı karşıyayız. Pandemi süreciyle birlikte tedarik zincirinde sorunların yaşandığı dönemde ülkemizde hem deprem bölgesi ve hem de 81 ilimizde tüm imkanları vatandaşlarımıza en iyi şartlarıyla sunmak için gayret gösteriyoruz.

Bu depremde de depremin ilk saatleri itibarıyla devletimiz tüm bakan arkadaşımız ve ilgili kurumlarımızla birlikte deprem bölgesinde 11 ilimizdeydik. 85 milyon deprem bölgesindeydi. 85 milyonun duasını oradaki mücadele gördük, hissettik. İstanbullu, Adıyamanlı, Kahramanmaraşlı, Konyalı, Bolulu, Düzceli vatandaşlar vardı. Gerçekten Türkiye tek yürek olmuştu.

"75 günde 100 bin konutun temeli atıldı"

Geçtiğimiz günlerde 75. günde Şanlıurfa'mızda 100 bin konutun temelini attık. 75 günde 100 bin konutun temeli atıldı. Bu temellere ilişkinde en dogru zeminlerde en saglam zeminlerde zemin etütlerinin ayrıntılı olarak incelendiği, mikro bölgeleme çalışmalarının yapıldığı ve burada en dogru zeminde tüm bilim insanlarımızla görüşerek, onların fikirleri doğrultusunda çalışmaları yürüttük. Bayramda da başlamış olduğumuz köy konutlarımızı teslim edeceğiz. Bu konutlarımızın ilk etapta 319 binini mayıs ayı sonuna kadar yapmayı planlıyoruz. Ardından da 650 bin konutumuzu etap etap yapıyor olacağız."

REKLAMI KAPAT X