Bakan Nebati: Ülkemiz, küresel ekonomik güç olma yolunda ilerleyen bir ülke konumundadır

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
24.01.2023 15:33

Bakan Nebati, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında girme hedefini yinelerken, "Ülkemiz, küresel ekonomik güç olma yolunda ilerleyen ve geleceği önem verme iddiası taşıyan bir ülke konumundadır." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir Valiliği'nde açıklamalarda bulundu. 

Bakan Nebati, "İktisadi zaferler kazanmak üzere ilerlemeyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Tüm küresel çalkantılara rağmen ekonomiyi istikrarlı bir şekilde büyütmek ve güçlendirmek için aynı inanç ve irade ile çalışıyoruz." ifadelerini kaydetti.

Nebati ayrıca "Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının iktisadi bakımından değerlendirilmesi yapılacak Türkiye yüzyılında dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefimiz doğrultusunda bir gelecek vizyonu ortaya konulacaktır. Bundan tam 100 sene evvel varlık mücadelesi veren ülkemiz bugün küresel ekonomi güç olma yolunda ilerleyen ve geleceği önem verme iddiası taşıyan bir ülke konumundadır." ifadelerini kullandı.

İzmir İktisat Kongesi

Nebati, İzmir İktisat Kongresi'yle ilgili, "17-19 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz İzmir İktisat Kongresi, küresel ekonomik güç olma yolunda Türkiye ekonomisi ana temasıyla toplanacaktır. Kongrede, cumhuriyetimizin ilk yüz yılının iktisadi değerlendirilmesi yapılacak." ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X