Bakan Özhaseki duyurdu: Konut ve kira fiyatlarını düşürecek yeni hamle

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Özhaseki duyurdu: Konut ve kira fiyatlarını düşürecek yeni hamle
Doviz.com
10.08.2023 11:57

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için planlamaların sürdüğünü, Hazine arazilerinin satışı yoluyla konut ve kira fiyatlarının düşebileceğini belirtti.

Konut fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek için hazine arsalarının satışı gündeme geldi. Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de bir açıklama yaptı.

Buna göre Özhaseki, konut fiyatlarının yüksek olmasında artan inşaat maliyetlerinin yanı sıra arsa arzının az olmasının da etkili olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABER Haziranda inşaat maliyetlerinde %49,32'lik artış TÜİK verilerine göre, İnşaat Maliyet Endeksi 2023 Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 4,43, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,32 arttı. Böylece sene başından bu yana artış hızı düşen inşaat maliyetleri, haziran ayı itibarıyla yeniden yükseliş trendine girdi.

Bu sorunun aşılması için yeni bir projeden bahseden Mehmet Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde hem kaynak oluşturabilmek adına Hazine arsalarının tamamen taranması, bunların planlanması daha sonra satılarak kentsel dönüşüm için kaynak oluşturmak şeklinde kullanılacak özel bir birim kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışma ile Hazine arazilerinin kötü niyetli kişilerce istismarının da önüne geçileceğini belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bunların tamamını planlamaya çalışacağız. Tarayarak sonra da ekonomiye katkısı olması için geri dönüş şeklinde bir çalışma olacak."

REKLAMI KAPAT X