Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi
Doviz.com
23.04.2024 16:55

Bakan Şimşek, ABD temaslarına ilişkin, "Tüm bu toplantılarda ülkemize ve programımıza olan güvenin güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla güçlendireceğimiz programımızı sabırla, azimle ve kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, söz konusu toplantılara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

G20, IMF ve Dünya Bankası toplantıları ile yatırımcı programlarına katıldıklarını bildiren Şimşek, "Diğer ülke bakanları, uluslararası kuruluşların ve şirketlerin yetkilileri, yatırımcılar, iş dünyası temsilcileri ve düşünce kuruluşlarıyla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik." değerlendirmesini yaptı.

Şimşek, New York'ta 14. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında da yatırımcılar, iş dünyası ve kredi derecelendirme kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm bu toplantılarda ülkemize ve programımıza olan güvenin güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla güçlendireceğimiz programımızı sabırla, azimle ve kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz."

İLGİLİ HABER Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ‘yerel halk’ tartışmalarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapıldığını belirterek, "Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

 

 

REKLAMI KAPAT X