Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz
Doviz.com
24.07.2024 11:17

Bakan Şimşek, TCMB'nin Suudi Arabistan kararı sonrası yaptığı açıklamada, dış yükümlülükleri azalttıklarını ancak Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alım işlemini sona erdirdiğine dair bir haberi alıntılayarak, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek, paylaşımında, "Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz. Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki işbirliğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan ile depo alım işlemi sonlandırılmıştı

TCMB, bugün erken saatlerde, Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıklamıştı.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre ayrıca son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerde yaklaşık 7 milyar dolar karşılığı iyileşme sağlanmıştı.

İLGİLİ HABER TCMB açıkladı: Suudi Arabistan ile depo alım işlemi sonlandırıldı TCMB, Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X