Bakan Şimşek'ten borsa ve enflasyon mesajı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek'ten borsa ve enflasyon mesajı
Doviz.com
22.05.2024 11:54

Finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalışıldığını belirten Mehmet Şimşek, borsa ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu'nda konuştu.

Finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalışıldığını belirten Şimşek, finansal okuryazarlığa önem verdiklerinin altını çizerek kolaycı para kazanma yollarının risklerine vurgu yaptı.

Şimşek, konuyla ilgili paylaşımında, "Vatandaşlarımızın kaynaklarını hibe etmesini değil, sermaye piyasalarına yönlendirmesini tercih ederiz. Borsa bir oyun alanı değil; bilgiye, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"Haziran ayından sonra enflasyon çok hızlı şekilde düşecek"

Ekonomi programının başarılı bir şekilde çalıştığını vurgulayan Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürme çalışmalarına yönelik ise şunları aktardı:

"Enflasyonu tek haneye düşürdüğümüzde sermaye piyasayaları daha güçlü olacak. Enflasyonu tek haneye düşürme programımız başarılı bir şekilde çalışıyor.

Aylık enflasyon oranları ile hedeflerimiz örtüşmeye başladı. Haziran ayından sonra enflasyon çok hızlı şekilde düşecek.

Çok hızlı bir şekilde bu sene sonunda 30’lu rakamı görür, gelecek sene 10’lu, bir sonraki sene de tek haneli rakamları görürüz. Daha sonra da amacımız bunu tek hanede tutmak olur. Biz buna fiyat istikrarı diyoruz."

İLGİLİ HABER Finansal Okuryazarlık Platformu hayata geçiyor Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), finansal okuryazarlığın artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Finansal Okuryazarlık Platformu'nun hayata geçirileceğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X