Bakan Şimşek'ten enflasyon yorumu: Geçiş dönemindeyiz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek'ten enflasyon yorumu: Geçiş dönemindeyiz
Doviz.com
04.09.2023 10:45

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık yüzde 58,94'e yükselen enflasyon için enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını bildiklerini söylerek, "Geçiş dönemindeyiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şimşek, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz" dedi.

Şimşek, "Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Şimşek, açıklamasının sonunda "Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Enflasyon 8 ayın en yüksek seviyesinde

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 9,09 artarken yıllık bazda yüzde 58,94 oldu. Böylece yıllık enflasyon 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

İLGİLİ HABER Ağustos ayı resmi enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustos ayında yıllık bazda yüzde 58,94 artış göstererek, yılın zirvesine çıktı.
REKLAMI KAPAT X