Bakan Şimşek'ten enflasyon yorumu: Yükseliş geçici, dezenflasyon devam edecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek'ten enflasyon yorumu: Yükseliş geçici, dezenflasyon devam edecek
Doviz.com
03.02.2026 11:05

Ocak ayı enflasyonunda gıda fiyatlarının ve dönemsel unsurların belirleyici olduğunu açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Arz yönlü adımlarla desteklenen dezenflasyon politikalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

Ocak ayı enflasyon gerçekleşmesinde, olumsuz hava koşullarının etkisiyle uzun dönem ortalamasının oldukça üzerinde artan gıda fiyatları ile dönemsel unsurlar belirleyici oldu.

Aylık enflasyon, beklentilerin üzerinde gerçekleşirken yıllık enflasyon yüzde 30,7’ye geriledi. Yıllık hizmet enflasyonundaki düşüş 21 aydır aralıksız devam ederken, temel mal enflasyonu yüzde 17,4 ile ılımlı seyrini sürdürdü. Yıllık kira enflasyonu ise bir önceki yılın aynı ayına göre 44 puan azaldı.

Ocak ayına özgü faktörlerin, enflasyonun ana eğilimi üzerindeki etkisinin sınırlı kalmasını öngörüyoruz.

Arz yönlü adımlarla desteklenen dezenflasyon politikalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Böylece enflasyonun ana eğiliminin gerilemesini ve fiyatlama davranışlarındaki katılıkların azalmasını bekliyoruz."

İLGİLİ HABER TÜİK yılın ilk enflasyon verisini açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin resmi enflasyon rakamlarını açıkladı.
İLGİLİ HABER Kiralarda şubat ayı tavan zammı belli oldu Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından şubat ayında uygulanacak kira artış tutarları da netlik kazandı. İşte iş yerleri ve konutlarda şubat ayında yapılabilecek tavan zam oranı..
REKLAMI KAPAT X