Bakan Şimşek’ten KKTC'nin kalkınması için desteğe devam mesajı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek’ten KKTC'nin kalkınması için desteğe devam mesajı
Doviz.com
27.10.2023 12:15

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, KKTC'li mevkidaşı Berova ile bir araya geldi. Bakan Şimşek görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "KKTC'nin kalkınması için gereken teknik ve mali destekleri sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığın sahip olduğu teknolojik altyapının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kullandırılması başta olmak üzere birçok konuda taraflar arasında iş birliğini kuvvetlendirerek, KKTC'nin kalkınması için gereken teknik ve mali destekleri sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KKTC Maliye Bakanı Özdemir Berova ile dost ve kardeş iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi amacıyla faydalı ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine yönelik olarak KKTC Maliye Bakanlığına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Bakanlığımızın sahip olduğu teknolojik altyapının KKTC'de kullandırılması başta olmak üzere birçok konuda somut adımlar ile iş birliğimizi kuvvetlendirerek, KKTC'nin kalkınması için gereken teknik ve mali destekleri sağlamaya devam edeceğiz."

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek, Suudi Arabistan temaslarını değerlendirdi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaretin ve yatırımların daha da geliştirilmesi yönünde samimi bir istek ve çabaya tanık olduklarını söyledi.
REKLAMI KAPAT X