Bakan Şimşek'ten seçim ekonomisi iddialarına yanıt

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek'ten seçim ekonomisi iddialarına yanıt
Doviz.com
19.01.2024 12:37

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim ekonomisi iddialarının gerçeği yansıtmadığını, 2024 yılında bütçe hedeflerini tutturmakta kararlı olduklarını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim ekonomisi iddialarına yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yayımladığı "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi.' iddiası doğru değildir." paylaşımı alıntılayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz."

Öncelik, bütçe disiplininde

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verilmişti:

"Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Mehmet Şimşek arasında geçtiği iddia edilen konuşma tamamen asılsızdır.

Ülkemizin ekonomi yönetimi, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve bütçe disiplinini öncelemektedir."

Kaynak: DMM - X

İLGİLİ HABER Gaye Erkan'dan babasıyla ilgili basında yer alan iddialara ilişkin açıklama TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, son günlerde kendisi ve babası ile ilgili gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirterek, "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." ifadelerini kullandı.
REKLAMI KAPAT X