Bakan Şimşek'ten vergi denetimi açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek'ten vergi denetimi açıklaması
Doviz.com
09.04.2024 09:36

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik yapay zeka destekli çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından KDV kayıp ve kaçağının önlenmesine ilişkin yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Bakan Şimşek, konuyla ilgili paylaşımında şunları söyledi:

"KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Risk Analizi Genel Müdürlüğümüzün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladı.

Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak.

Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz."

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek: Rezerv birikimi sağlayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığı milli gelire oran olarak yüzde 2,5’in altına çekerek, rezerv birikimi sağlayacaklarını söyledi.
REKLAMI KAPAT X