Bakan Şimşek: Yeni programın sürdürülebilirliği konusundaki endişeler yersiz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Şimşek: Yeni programın sürdürülebilirliği konusundaki endişeler yersiz
Doviz.com
25.10.2023 12:17

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'da yaptığı konuşmada, yeni ekonomi programının sürdürülebilirliği konusundaki endişelerin yersiz olduğunu belirtti.

Riyad'da düzenlenen Suudi yatırım konferansında konuşan Şimşek, uluslararası toplumu çatışmayı yatıştırmak ve iki devletli çözüme dayalı uzun vadeli barışçıl bir çözüm bulmak için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Bakan Şimşek ayrıca burada yaptığı konuşmada, "Bugün bölgemizde yaşananlar radikalleşme riskini artırıyor. Bu gerçekten de sahip olduğumuz en büyük risktir. Bölgemiz yeterince acı çekti, yeterince kan döküldü, yeterince savaş gördü" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek’ten Körfez ülkeleri ziyaretine ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkelerine olan ziyaretlerinin başladığını ve burada yatırım fırsatlarının anlatıldığını söyledi.

"Yeni programın sürdürülebilirliği konusundaki endişeler yersiz"

Yeni programın sürdürülebilirliği konusundaki endişelerin yersiz olduğunu ancak para politikasında son yıllarda sorunlar olduğunu belirten Şimşek, politikayı yeniden inşa ettiklerini ifade etti.

Şimşek sözlerini ise şöyle tamamladı:

“Yeni normal, sağlam politikalarla güveni inşa etmek. Bu, nihayetinde porföy ve doğrudan sermaye girişlerine yol açacak. Sermaye girişleri dezenflasyon sürecini hızlandıracak, lirada reel değer kazancını yaratacak.”

REKLAMI KAPAT X