Bakan Tekin'den özel okul temsilcilerine uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Tekin'den özel okul temsilcilerine uyarı
Doviz.com
19.01.2024 10:52

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, özel okullarda ara sınıf ücret zammı konusunda yönetmelik hükümleri olduğunu ifade ederek, zamlar hakkında özel okul temsilcileriyle görüştüklerini ve kendilerini uyardıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sincan Şehit Ahmet Gözütok yarıyıl karne dağıtımı programında açıklamalarda bulundu.

Gündemdeki yerini korumaya devam eden özel okul ücretlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Şu anda halihazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'nda." dedi.

Özel okulların ise baslangıçta okul ücretini kendilerinin belirleme yetkisi olduğunu hatırlatan Bakan Tekin, ara sınıflar için ücret artışı sınırlamasına uymayanları uyardıklarını belirterek, "Kendilerini uyarıyoruz. Yeni başlayanlar için yönetmeliğimizde bir bağlayacılık yok. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Özel okul ücretleri ne kadar artacak? 5 soruda merak edilenler 19 milyondan fazla öğrenci yarıyıl tatili için yarını beklerken, çocuklarını özel okulda okutan veliler ise şimdiden gelecek yıl ücretlerin ne kadar artacağını araştırmaya başladı. İşte gelecek eğitim-öğretim yılında yapılabilecek ücret artışlarına ilişkin 5 soru ve yanıtı...
REKLAMI KAPAT X