Bakan Tunç açıkladı: Kirada %25 zam sınırı uzatılacak mı?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Tunç açıkladı: Kirada %25 zam sınırı uzatılacak mı?
Doviz.com
19.06.2023 19:53

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutta kiraya yüzde 25 sınırlama getiren düzenlemeyi uzatacaklarını, düzenlemenin 1 Temmuz’a kadar yetişmemesi halinde ise geriye doğru işletileceğini duyurdu.

Konut kiralarında Haziran 2022'den bu yana devam eden yüzde 25 zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağı merakla beklenirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan konuya ilişkin açıklama geldi.

Buna göre Bakan Tunç, kira artışlarında 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında en fazla yüzde 25 artış yapılabilmesini içeren düzenlemenin süresinin uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine, konunun bakanlığın değil TBMM'nin yetkisinde olduğunu belirtti. Ancak Bakan Tunç, konu üzerinde çalıştıklarını ve konutta kiraya yüzde 25 sınırlama getiren düzenlemeyi uzatacaklarını açıkladı.

Düzenlemenin 1 Temmuz'a yetişip yetişmeyeceğine yönelik bir soruya ise "Yetişir, yetişmezse geriye doğru işletilir" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da konuşmalarında kira artış oranlarına dikkat çekerek ciddi adımlar atmak zorunda olduklarını, bu konuda Adalet Bakanlığı’nın çok sert tedbirler alması gerektiğini söylemişti.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Fahiş kira artışlarına hapis cezası getiriliyor Kira artışına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara da 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.
REKLAMI KAPAT X