Bakanlık telefon harcı mağdurları için çalışma başlattı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakanlık telefon harcı mağdurları için çalışma başlattı
Doviz.com
04.10.2023 10:26

IMEI kayıt harcına gelen zam öncesinde yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt harcı 20 bin TL'ye çıkmadan önce para yatıran ancak IMEI kaydını yaptıramayanlara yönelik çalışma başlatıldı.

7 Temmuz 2023 tarihinde yurt dışından alınan telefonların kayıt işlemleri 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye çıkarken; bu tarihte telefon kaydı yapan vatandaşlar, aldıkları telefonu zamsız bedelle kayıt ettirebilmek için vergi dairelerine koşmuştu.

Ancak bu kişilerin bir kısmının harcı yatırdıktan sonra cihazlarını kayıt ettirmedikleri ortaya çıkmıştı.

Sabah'ın haberine göre vatandaşlar telefonlarının kaydını sorgulattıklarında "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" mesajı ile karşılaşmaya başlamıştı.

20 bin TL ödemek istemeyen cep telefonu sahipleri ise mağduriyetlerinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunmaya başlamıştı. Bazı kullanıcılar ise BTK'yi aradıktan sonra sorunlarının çözüldüğünü ifade etmişti.

Bu gelişmenin ardından telefonlarını yeniden kaydettirmek için 20 bin lira harç bedelini yatırmaları istenen vatandaşın mağduriyeti için çözüm aranmaya başladı.

Buna göre Bakanlıktan konuyla ilgili yeni bir çalışma başlatıldığı duyuruldu.

İLGİLİ HABER 20 bin TL'ye çıkan telefon kayıt ücretinin yıllara göre artış serüveni 6 bin 91 TL olan IMEI kayıt ücreti, yeni düzenleme ile 20 bin TL’ye kadar çıktı. Peki son yıllarda IMEI kayıt ücreti nasıl değişim gösterdi? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X