Bankalar EYT'de promosyon yarışını hızlandırdı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bankalar EYT'de promosyon yarışını hızlandırdı
Doviz.com
17.03.2023 11:31

EYT'de ilk maaşların yatmasına sayılı günler kala bankalar promosyon yarışını hızlandırdı.

Enuygun Finans, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemenin yasalaşmasının ardından, EYT'lilere hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğine dair detayları karşılaştırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından bankalar, müşteri portföylerini genişletmek üzere emekli bankacılığına yönelik çalışmalarını hızlandırdı.

Yeni müşteri kazanmak isteyen bankaların, maaşlarını 3 yıl boyunca o bankadan alacaklarını taahhüt eden emeklilere banka promosyonu ödemesi yapacağı bildirilen açıklamada, bankaların sunduğu fırsatlar şöyle açıklandı:

İş Bankası

İş Bankası, emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan emeklilere 7 bin 500 TL'ye varan promosyon ödemesi sunuyor. Ek olarak maaşlarını almak için İş Bankası'nı tercih edenler Maximum Kart'ı aidatsız kullanabiliyor.

Akbank

Akbank, SGK emekli maaşını taşıyanlara 7 bin TL'ye varan promosyona ek 1.500 TL chip-para ve aylık yüzde 27'ye varan "hoş geldin mevduat faizi" imkanı sunuyor.

Denizbank

EYT'li olarak ilk defa DenizBank'tan maaş alacaklar 3 yıl maaş alma sözüne istinaden Mobildeniz uygulaması indirerek 10 bin TL'ye varan promosyon fırsatından faydalanabiliyor. Kampanyanın 30 Nisan 2023 tarihine kadar geçerli olduğunu belirten banka ayrıca 3 bin 500 TL altı maaş alanlara 6 bin TL, 3 bin 500 TL-7 bin 500 TL arası maaş alanlara 7 bin TL, 7 bin 500 TL-10 bin TL arası maaş alanlara 9 bin TL, 10 bin TL ve üzeri maaş alanlara ise 10 bin TL emeklilik promosyonu sunuyor.

Garanti

Garanti BBVA’da emekli maaşı 3 bin 500 TL’ye kadar olan emeklilere 4 bin 500 TL, 3 bin 5007 bin 500 TL arasında olan emeklilere 5 bin 250 TL, 7 bin 500 TL – 10 bin TL arasında olan emeklilere 6 bin 750 TL, 10 bin TL ve üstünde olan emeklilere 7 bin 500 TL tutarında nakit promosyon avantajı sunuluyor. Promosyon avantajından 03–31 Mart 2023 tarihleri arasında gelir veya aylıklarını 3 yıl süre ile Garanti BBVA’dan almayı taahhüt eden emekli müşteriler yararlanabiliyor. 

Emeklilik promosyonu nedir?

Emekli maaşı banka promosyonu, emekli olan kişilerin emekli maaşlarını belirli bir bankadan almaları karşılığında bankalar tarafından sunulan bir tür primdir. Bu promosyonla bankalar emeklilerin maaşlarını kendi bankalarında tutmalarını teşvik eder. Bu sayede de bankalar müşteri portföylerini genişletirler. Emekli maaşı banka promosyonları, belirli bir süre içinde düzenli olarak emekli maaşı ödemesi yapılması ve belirli bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesi şartıyla verilir.

Emekli maaşı banka promosyonları, emeklilerin ek kazanç sağlamalarını ve bankaların portföylerini genişletmelerini sağladığı için her iki taraf için de faydalıdır. Ancak, emekli maaşı banka promosyonları karşılaştırılırken teklifler dikkatli bir şekilde incelenmeli ve bankaların sundukları şartlara göre seçim yapılmalıdır.

REKLAMI KAPAT X