Bankalar kâr dağıtımına başlayabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bankalar kâr dağıtımına başlayabilir
Doviz.com
16.01.2023 14:23

Reuters, pazartesi günü paylaştığı haberinde, BDDK'nin Türk bankalarının kâr payı dağıtım talepleri üzerinde çalıştığını bildirdi.

Reuters haberinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in, bankalardan gelen kâr dağıtım talepleri üzerine çalışıldığını söylediği paylaşıldı.

Reuters'in haberine göre Akben ayrıca, bankaların rasyolarına göre belirlenecek bir yöntem üzerinde çalıştıklarını da ifade ederken, çalışmalara yıllık genel kurul toplantılarından önce son şeklinin verileceğini aktardı.

Bu yönde atılacak adımların sürmesi durumunda ise bu çalışmalarla bankaların önümüzdeki dönemlerde temettü vermesine imkan tanınmış olacak.

Bankacılık sektörü ocak-kasım döneminde, enflasyona endeksli tahvil getirilerinin de katkısıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 417 artışla 389 milyar TL net kâr elde etmişti. 

Ancak Reuters, daha öncede rekor kar açıklayan Türk bankalarının kâr dağıtımı yapma taleplerini BDDK'ya ilettiğini ve kurumun değerlendirdiğini bildirmişti.

REKLAMI KAPAT X