Bankaların promosyon yarışında son durum

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bankaların promosyon yarışında son durum
Doviz.com
10.08.2023 09:32

Asgari ücret ve emekli ile memura yapılan zamların ardından bankalarda promosyon yarışı da yeniden kendini göstermeye başladı. Buna göre, bazı bankaların taahhüt süresini de kısaltmaya gidebileceği öne sürüldü.

Asgari ücret ve memur maaşlarının yükselmesinin ardından banka promosyonları da artış gösterdi. Buna göre bankaların vatandaşlara sunduğu promosyonlar 15 bin TL'ye kadar çıktı.

Birçok banka 7 bin 500-10 bin TL arasında maaş alanlara 7 bin 500, 10 bin ve üzeri maaşı alanlara ortalama 9 bin TL promosyon vermeye başladı.

Öte yandan, en düşük memur maşının 22 bin TL olması sonrası harekete geçen bankalar, kurumlarla yeniden masaya oturmaya hazırlanıyor. Haliyle maaşlar gibi promosyonların da yükselmesi bekleniyor.

Bu gelişmelerin ortasında bazı bankalar promosyon ücretini 15 bin TL'ye çekerken, maaşını taşıyanların yanı sıra emekliler de 3 yıl kalma sözü vererek promosyondan yararlanabiliyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Tarkan Zengin ise konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Daha fazla promosyon veren bankalara geçme imkânı da var. Buna cayma diyoruz biliyorsunuz. Burada 3 yıllık anlaşma yapılıyor. Bir başka bankaya geçmek isteyen emeklilerimiz yasak hakları geçebiliyorlar. 3 yıllık anlaşmayı 1 yıl önce yapmışsa 24 aylık promosyon bedelini ödediği takdirde bir başka bankaya geçebiliyor" dedi.

“Taahhüt süresi kısalacak” iddiası

ATV Haberin aktardığına göre bazı bankaların taahhüt süresini kısaltmaya gidebileceği de konuşuluyor.

Buna göre bu sürenin kısalması halinde, 3 yıl yerine 1,5 yıl üzerinden de anlaşmalar yapılabilecek.

Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X