Barclays hesapladı: Taylor Swift, İngiltere’ye 1,2 milyar dolar kazandıracak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Barclays hesapladı: Taylor Swift, İngiltere’ye 1,2 milyar dolar kazandıracak
Doviz.com
16.05.2024 15:22

Barclays tarafından hazırlanan "Swiftonomics" başlıklı rapora göre Taylor Swift turnesinin İngiltere ekonomisine katkısı 1,2 milyar dolar olacak.

ABD'de gerçekleştirdiği konserlerle adından sıkça söz ettiren Taylor Swift, şimdi de İngiltere ekonomisini canlandırmaya hazırlanıyor.

Bilet sahiplerinin İngiltere’de bir gece konaklama için ortalama maliyetin 12 katından fazlasını ödeyeceklerini ve İngiltere’de yapılan bir düğüne katılmak için harcanan paranın iki katından fazlasını harcayacaklarını tahmin eden Barclays analistleri, vatandaşların harcamalarının ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.

Barclays'in "Swiftonomics" raporunda, turne biletine harcanan ortalama tutarın ise 206 sterlin olduğu belirtildi. Diğer harcama kalemlerine dair beklentilerinde yer aldığı raporda, konaklama için 121 sterlin, seyahat etmek için 111 sterlin ve konserde giyilecek kıyafetler için 56 sterlinlik bir harcama tutarı öngörüldü.

15 gece boyunca yapılacak konsere göre yapılan hesaplama doğrultusunda Barclays analistleri, turun getirisinin 997 milyon sterlin olacağını yani Taylor Swift'in İngiltere’ye 1,2 milyar dolar kazandıracağını hesapladı.

Swiftonomics nedir?

"Swiftonomics” terimi, Kanadalı süperstarın ekonomiye olan etkisini tanımlamak için kullanılıyor. Swift’in hayranları dünya çapındaki konserlerine akın ediyor ve bunu yaparken büyük miktarlarda harcama yapıyorlar.

Son zamanlarda Swift’in yanında Beyoncé ve Bruce Springsteen'in de bulunduğu süperstarların turnelerinin ciddi anlamda ekonomiye etki ettiği gözlemleniyor.

İLGİLİ HABER Forbes, Amerika'nın en zengin kadın ünlülerini açıkladı ABD merkezli Forbes dergisi, girişimleri ve sektördeki başarılarıyla en zengin ünlüler arasında yer alan kadınları sıraladı.
REKLAMI KAPAT X