Başkan Karahan, TCMB'nin TÜİK adımını duyurdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Başkan Karahan, TCMB'nin TÜİK adımını duyurdu
Doviz.com
08.08.2024 11:45

TCMB Başkanı Fatih Karahan, bugünkü enflasyon raporu bilgilendirme toplantısı sonrasında TÜİK ile ortak komite kurduklarını duyurdu.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bugünkü enflasyon raporu bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burada Bloomberg Economics'ten Selva Baziki'nin yönelttiği, "Önümüzdeki dönemde politika faizindeki gidişata yönelik bize çok net bir politika yönlendirmesi yaptınız; aylık enflasyon trendindeki iyileşme olarak. Ancak burada TÜİK'in resmi rakamını değil de sizin kendi hesapladığınız mevsimsellikten arındırılmış rakamı hedef olarak alıyorsunuz. Şeffaflık, beklenti yönetimi ve öngörülebilirlik adına bu mevsimsellikten arındırılmış aylık enflasyonun hesaplanma yöntemi ve serisini paylaşmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Karahan, yeni gelişmeyi duyurdu.

Buna göre Karahan, bunun önemli olduğunu, hedeflediklerini söylediği enflasyon rakamını TCMB'nin kendisinin açıklamasının, arındırmayı kendisinin yapmasının ideal olmadığını, bu doğrultuda TÜİK ve TCMB arasında bir komite oluşturduklarını, TÜİK uzmanları ile TCMB ekibinin birlikte teknik çalışma yürüttüğünü söyledi.

Karahan, mümkün olan en kısa sürede mesafe almayı umduklarını da dile getirdi.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyon tahminlerinde değişikliğe gitmediğini duyurdu. Buna göre 2024 sonu tahmini yüzde 38, 2025 tahmini yüzde 14, 2026 tahmini ise yüzde 9 seviyesinde sabit kaldı.
REKLAMI KAPAT X