BAT, Rusya ve Belarus'taki operasyonlarını sattı

Okuma Süresi: 1 Dakika
BAT, Rusya ve Belarus'taki operasyonlarını sattı
Doviz.com
07.09.2023 14:31

Küresel çapta faaliyet gösteren tütün devi British American Tobacco (BAT), Rusya ve Belarus'taki operasyonlarının satışı konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Rusya ve Belarus’taki operasyonlarının satış anlaşmasının tamamlandığı belirtilirken, operasyonların BAT Rusya'nın yönetim ekibinin üyeleri tarafından yönetilen bir konsorsiyuma devredildiği kaydedildi.

Açıklamada satış anlaşmasının onaylanmasının ardından bu operasyonların "ITMS Grubu" olarak adlandırılacağı kaydedililirken, “(Operasyonları) Satın alan, BAT Rusya'nın yönetim ekibinin üyeleri tarafından yönetilen ve tamamlandığında her iki işletmeye de tamamen sahip olacak bir konsorsiyumdur. " ifadesine yer verildi.

Haziran ayı sonu itibarıyla BAT’ın Rusya ve Belarus’taki operasyonları ise şirketin toplam gelirleri içerisinde yüzde 2,7, toplam kar içerisinde ise yüzde 2,5’lik bir oranı oluşturuyordu.

İLGİLİ HABER Üç sigara grubuna daha zam geldi Eylül ayına girilmesiyle birlikte sigara fiyatları da zamlı listelerini yayımlamaya başladı. Buna göre Philip Morris ve JTİ grubunun ardından 3 sigara grubuna daha zam geldi.
REKLAMI KAPAT X