Bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri uzatıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri uzatıldı
Doviz.com
14.06.2024 17:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerinin uzatıldığını duyurdu. İşte düzenlenen yeni kapanış saatleri..

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri, 2024 yılı turizm sezonu kapsamında yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda, Efes Ören Yeri yıl boyunca saat 00.00'a, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Ören yerleri ise saat 23.00'e kadar ziyarete açık olacak.

İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00'e, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi saat 22.00'ye kadar ziyaret edilebilecek.

Perge, Phaselis, Olympos, Sagalassos, Laodikeia, Knidos, Zelve-Paşabağları ören yerleri ile Antalya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kız Kulesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Efes Müzesi ve Samsun Müzesi de 21.00'e kadar ziyarete açık olacak.

Bunun yanı sıra birçok müze ve ören yerinin ziyaret saatleri de 19.00 ve 20.00'ye çıkarıldı. Güncellenmiş ziyaret saatlerinin ise yarın itibarıyla geçerli olacağı bildirildi.

Bayrama yönelik de düzenleme yapıldı

Normal şartlarda bayramın birinci günü öğlene kadar kapalı olan müze ve ören yerleri, Kurban Bayramı'nın birinci günü ziyarete açık olacak.

Ayrıca, bayramın ikinci günü olan pazartesi günü de tüm müze ve ören yerleri ziyaretçilerini ağırlayacak.

İLGİLİ HABER Bayram tatilinde en çok tercih edilen şehirler Seyahat platformunun yayımladığı veriler, bu yıl 9 güne uzatılan Kurban Bayramı tatilinde en çok rağbet edilen kentin yurt içinde Antalya, yurt dışında ise Tiran olduğunu gösterdi.
REKLAMI KAPAT X