Belçikalı çiftçilerden protesto hazırlığı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Belçikalı çiftçilerden protesto hazırlığı
Doviz.com
30.01.2024 14:41

Belçikalı çiftçiler, artan maliyetler ile Avrupa Birliği'nin çevre politikalarını ve protesto etmek için Zeebrugge konteyner limanına giden yolları kapatmaya hazırlanıyor.

Finansal De Tijd gazetesinde yer alan habere göre protestocuların Belçika'nın ikinci büyük limanı olan Zeebrugge limanına giden yolları bugün TSİ 17.00'den itibaren en az 36 saat süreyle kapatmayı planladıkları belirtildi.

Zeebrugge liman idaresi sözcüsü de, polisin Zeebrugge limanında gösteri düzenleneceğine dair bilgi aldığını doğruladı ancak protestoları bastırmak için atılması gereken adımların belli olmadığını söyledi.

Belçika devlet televizyonu RTBF'de yer alan habere göre ise çiftçiler, bugün Hollanda sınırı yakınındaki E19 otoyolunda trafik akışını engelleyerek, liman kenti Antwerp'e doğru ilerliyor.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ile görüşülecek

Belçika Başbakanı Alexander De Croo bugün çiftçi dernekleriyle bir araya gelecek.

Almanya, Polonya, Romanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu birçok Avrupa ülkesindeki çiftçiler de aşırı bürokrasi, yüksek yakıt maliyetleri ve liberal Avrupa Birliği ticaret politikalarından kaynaklanan haksız rekabet nedeniyle son haftalarda protesto gösterileri düzenlemişti.

İLGİLİ HABER Alman çiftçilerden hükümetin tarım politikalarını protesto Almanya'da çiftçiler, koalisyon hükümetinin tarım sektöründeki vergi ayrıcalıklarını kaldırma planını traktörleriyle protesto etti.
REKLAMI KAPAT X