Benzinde indirim bekleniyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzinde indirim bekleniyor
Doviz.com
22.08.2024 09:36

Talep endişeleriyle gerileyen petrol fiyatları sonrasında benzinde indirim beklendiği bildirildi.

Gerileyen petrol stoklarına karşın Çin'in zayıf petrol ithalatı ve ABD'de talebin soğuduğunu gösteren üretim verileri, petrol piyasasında fiyatların düşük seviyelerde seyretmesine yol açtı.

Bu kapsamda haftanın dördüncü işlem gününde brent petrol 75,54 dolara kadar geriledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ortasında sektör temsilcileri ise 23 Ağustos 2024 tarihinden itibaren (00.01) benzinin litre fiyatına 1 lira 42 kuruş indirim gelmesinin beklendiğini bildirdi. Benzine son olarak 15 Ağustos tarihinde 85 kuruş zam yapılmıştı.

İndirim öncesinde güncel akaryakıt fiyatlarına göre benzin İstanbul’da 44,66 TL’den, Ankara’da 44,97 TL’den, İzmir’de ise 45,47 TL’den satılıyor.  (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar, akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Kaynak: Doviz.com

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Emtia piyasasının yeni endişe kaynağı "La Nina" Yaz sonundan itibaren etkili olmaya başlaması beklenen La Nina hava olayının emtia piyasasının yeni endişe kaynağı olabileceği öngörülüyor.
REKLAMI KAPAT X