Bernard Arnault 'en zengin kişi' ünvanını kaybetti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bernard Arnault 'en zengin kişi' ünvanını kaybetti
Doviz.com
23.09.2024 14:35

Bir dönem 'en zengin kişi' ünvanını taşıyan LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault, listedeki yerini kaybederek 5. sıraya düştü. Arnault ayrıca yılbaşından bu yana serveti en çok düşen kişi oldu.

LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault 'dünyanın en zengin kişisi' ünvanını kaybetti.

İçerisinde Louis Vuitton, Hennessy gibi lüks markaları da barındıran LVMH'nin kurucusu ve CEO'su olan Arnault'un net serveti mart ayı sonlarında tahmini 231 milyar dolar seviyesindeydi. O dönem Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesinde yer alan Arnault listenin 5. sırasına geriledi.

Arnault'un net serveti mart ayındaki zirvesinden bu yana 54 milyar dolar azalarak 177 milyar dolara geriledi.

Böylece Arnault, zenginler listesinde Tesla CEO'su Elon Musk, Amazon kurucusu Jeff Bezos, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Oracle kurucu ortağı Larry Ellison'ın gerisine düşerek 5. sıraya yerleşti.

Serveti en çok düşen kişi

Diğer bir yandan Arnault'un net serveti yılbaşından bu yana 30 milyar dolar azaldı ve bu da onu Bloomberg'in sıralamasında yer alan 500 kişi arasında serveti en çok düşen kişi yaptı.

Forbes'un listesinde de Bloomberg ile benzer bir tablo oluştu. Forbes listesinde 8 Mart'ta 233 milyar dolarlık net servetiyle birinci sıra yer alan Arnault, şu anda 167 milyar dolarlık servetiyle Musk, Bezos, Ellison ve Zuckerberg'in ardından beşinci sıraya geriledi.

LVMH hisseleri yüzde 20 düştü

Lüks sektörü, seyahatin yeniden başlaması ve bastırılmış alışveriş talebinin serbest bırakılmasıyla pandemiden sonra patlama yaşadı. Ancak tarihi enflasyon, daha yüksek faiz oranları ve durgunluk korkuları zengin tüketiciler arasında bile talebi azalttığı için son zamanlarda daha da zorlandı.

LVMH hisseleri de şirketin içinde bulunduğu zorluklardan etkilendi. LVMH hissesi, satış ve kârları etkileyen zayıf talep nedeniyle bu yıl yüzde 20 düştü.

REKLAMI KAPAT X