BETAM: İşsizlik oranlarındaki toplumsal cinsiyet farkı temmuzda arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
BETAM: İşsizlik oranlarındaki toplumsal cinsiyet farkı temmuzda arttı
Doviz.com
10.09.2024 16:50

BETAM'ın İşgücü Piyasası Görünümü Raporuna göre işsizlik oranlarındaki toplumsal cinsiyet farkı temmuzda bir önceki aya kıyasla 0,5 puan artarak 5,4 puan oldu.

BETAM’dan Seyfettin Gürsel ve Saliha Tanrıverdi’nin imzasıyla yayımlanan analizde, işgücü piyasasının son durumu değerlendirildi.

BETAM'ın konuyla ilgili çalışmasında ise şunlar aktarıldı:

"İstihdamda 235 bin kişilik artış, işsiz sayısında ise 112 binlik düşüş işgücünü yaklaşık 123 bin kişi artırmış, genel işsizlik oranı haziranda temmuza 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 olmuştur. Mevsim etkilerinden arındırılmış kadın işsizlik oranı hazirandan temmuza istihdamda görülen 55 binlik artış ve işsiz sayısında görülen 6 bin kişilik artış sonucu yüzde 12,4’te sabit kalmıştır.

Erkek işsizlik oranı ise temmuzda istihdamda 180 bin kişilik artış, işsizlerde ise 118 bin kişilik azalış sonucu yüzde 7’ye düşmüştür. Kadın işgücü seviyesi 61 bin artarken erkek işgücü seviyesi 62 bin artmıştır. Bu gelişmeler sonucunda işsizlik oranlarındaki toplumsal cinsiyet farkı temmuzda hazirana kıyasla 0,5 puan artarak 5,4 puan olmuştur."

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan’dan işsizlikle mücadelede kararlılık mesajı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri doğrultusunda önümüzdeki dönemde de işsizlikle mücadeledeki kararlılığın süreceğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X