Beyaz Saray: Elon Musk’ın girişimlerine inceleme başlatıldığı haberleri doğru değil

Okuma Süresi: 1 Dakika
Beyaz Saray: Elon Musk’ın girişimlerine inceleme başlatıldığı haberleri doğru değil
Doviz.com
25.10.2022 16:00

Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Elon Musk'ın bazı girişimlerine yönelik bir ulusal güvenlik incelemesi başlatıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bloomberg perşembe günü, ABD'li yetkililerin, Elon Musk'ın sahibi olduğu, SpaceX, Starlink ve Twitter Inc için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşma da dahil olmak üzere, bazı girişimlerinin ulusal güvenlik incelemesine tabi tutulduğunu belirtmişti.

Bloomberg haberin detayında, Musk'ın Twitter anlaşmasında yabancı yatırımcıların da bulunmasının, ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS) tarafından bir inceleme yapılmasını tetiklediği belirtilmişti.

Bloomberg'in geçen hafta yayınladığı ve Biden yönetiminin, Musk'ın bazı girişimlerinin ulusal güvenlik incelemesine tabi tutulup tutulmadığının sorulması üzerine Jean-Pierre, "Elon Musk’ın girişimlerine inceleme başlatıldığı haberleri doğru değil." ifadesini kullandı.

Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, Biden yönetiminin Musk ile olan ilişkisi ya da Musk'ın diğer ülkelerle olan iş ilişkileri hakkında yorum yapmayı reddetti.

Etiketler: Beyaz Saray Elon Musk
REKLAMI KAPAT X