Biden: Elon Musk'ın yabancı ülkelerle ilişkileri incelenmeye değer

Okuma Süresi: 2 Dakika
Biden: Elon Musk'ın yabancı ülkelerle ilişkileri incelenmeye değer
Doviz.com
14.11.2022 14:20

ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma sürecinde yabancı ülkelerle kurduğu ilişkilerin incelenmeye değer olduğunu söyledi.

Elon Musk, geçtiğimiz ay Twitter'ı 44 milyar dolara devralma işlemini tamamlayarak uzun süren yasal mücadeleye son vermişti. Anlaşma, Musk ve bir grup yatırımcı tarafından finanse edilmişti.

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal ise, Twitter'daki 1,89 milyar dolarlık hissesiyle Elon Musk'ın ardından en büyük hissedarlardan biri konumunda bulunuyor.

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal’ın hissesi, bir Demokrat Parti senatörünün dikkatini çekti.

Buna göre Demokrat Senatör Chris Murphy, Suudi Arabistan'ın Twitter'daki hisselerinin ulusal güvenlik üzerindeki etkilerinin derhal soruşturulması çağrısında bulundu.

Dış ilişkiler alt komitesini yöneten Murphy paylaştığı bir notta konuyla ilgili, "Twitter'ın kamusal iletişimdeki kritik rolü göz önüne alındığında, Suudi Arabistan’ın üstlenebileceği potansiyel etkiden endişe duyuyorum." dedi.

Musk'ın bir ulusal güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığı ve Twitter'ı satın almasına yardım eden Suudi Arabistan'ın soruşturulup soruşturulmayacağı konusu başkan Joe Biden’a da soruldu.

Başkan Joe Biden ise, "Elon Musk'ın diğer ülkelerle olan işbirliği veya teknik ilişkileri incelenmeye değer." ifadesini kullandı.

Biden ayrıca, "Uygunsuz bir şey yapıyor olsun ya da olmasın, bunu ima etmiyorum. Sadece incelenmeye değer olduğunu söylüyorum." dedi.

Musk daha önce de Ukrayna ve Tayvan hakkında yaptığı yorumlarla tartışmaları üzerine çekmişti.

Eurasia Group Başkanı Ian Bremmer, Musk'ın Putin ile yaptığı görüşmeyi kendisine bizzat anlattığını söylemiş, Musk ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuştuğu yönündeki iddiayı yalanlamıştı.

Musk konuyla ilgili, “Putin ile sadece bir kez konuştum ve o da uzayla ilgili bir görüşmeydi, yaklaşık olarakta 18 ay önceydi." demişti.

Musk ayrıca, Çin'in Tayvan ile olan ilişkisine dair son derece tartışmalı bir konuya da değinmiş ve verdiği röportajda Tayvan'ın Çin'in özel bir idari bölgesi olması gerektiğini söylemişti.

Çin'in ABD Büyükelçisi Musk'ın yorumlarını överken, Tayvanlı mevkidaşı ise özgürlüğün satılık olmadığını söyleyerek Musk’a tepki göstermişti.

Etiketler: Joe Biden Elon Musk
REKLAMI KAPAT X