Binance CEO’su CZ, kırmızı bülten iddialarını yalanladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance CEO’su CZ, kırmızı bülten iddialarını yalanladı
Doviz.com
04.04.2023 15:45

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Interpol tarafından yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldığı iddialarını yalanladı. Ancak bu iddialar kripto sektöründe kısa süreli bir paniğe yol açtı.

İlk iddia, Twitter’da Cobie kullanıcı adlı bir kişinin SHA-256 hash işlevi kullanarak şifreli bir mesaj iletmesiyle başladı. Bu kodun ise kısa sürede “Binance CEO’su için kırmızı bülten çıkarıldı” şeklinde bir mesaj barındırdığı anlaşıldı.

Kripto yatırımcılarını paniğe sevkeden bu tweet’in ardından ise piyasalarda kısa süreli sert satışlar yaşandı. Bu haberlerin yayılmasından en çok etkilenen varlıklar arasında yer alan BNB ise dakikalar içinde 300 doların altını test etti. Piyasalarda yaşanan bu şok dalgasının etkisiyle Bitcoin ise %3 geri çekilmeyle 27.200 dolara kadar geriledi.

Bu Binance CEO’su Changpeng Zhao ise bu iddiaları Twitter üzerinden yalanladı.

CZ, konuyla ilgili paylaşımında, görüntünün Photoshop ile hazırlanmış sahte bir görsel olduğunu ve haberin endişe yaratmak için ortaya atıldığını söyledi.

Bu gelişmeler öncesinde ise ABD’li düzenleyicilerin geçtiğimiz hafta Binance’e açtığı dava, kripto piyasasında başka bir şok dalgası daha yaratmıştı. Bu davadan birkaç gün sonra bazı ABD yatırımcıları, Binance ve CEO’su hakkında 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

Binance ise bu süreçte büyük bir pazar payı kaybı yaşadı. Buna göre tedirgin yatırımcıların platformdan çıkmak istemesiyle Binance’in pazar payının mart ayında %16 gerilediği bildirildi.

Ayrıca, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (CFTC) açtığı davanın ardından yatırımcılar, Binance'den 1,6 milyar dolarlık varlık çekti.

Ancak, Kaiko tarafından iletilen verilere göre Binance %54 hakimiyet oranıyla hâlâ pazar lideri konumunda bulunuyor.

Analistler ise pazar payı kaybıyla ilgili olarak yayılan endişenin yanında bu düşüşü borsanın komisyonsuz ticaret kampanyasını sonlandırmasına da bağlıyor.

Tıklayın: Kripto para piyasalarında yönü, haber akışı belirliyor

REKLAMI KAPAT X