Binance'in Voyager'ı satın almasına ABD mahkemesinden onay çıktı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance'in Voyager'ı satın almasına ABD mahkemesinden onay çıktı
Doviz.com
11.01.2023 14:04

İflas eden kripto kredi kuruluşu Voyager'ın bazı varlıklarını Binance US'e satmak için önerdiği anlaşmanın devam etmesine ABD mahkemesinden onay çıktı.

New York Güney Bölgesi iflas mahkemesinden ABD Bölge Yargıcı Michael Wiles, salı günü öğleden sonra yapılan bir duruşma sırasında Voyager varlıklarını satmak için önerilen planın çeşitli yönlerini açıklayan beyanlarını onayladı. Ancak anlaşma üzerinde çalışan avukatlardan onaylamadan önce önerilen sipariş belgelerini revize etmelerini istedi. 

Mart ayında bir başka onay duruşmasına konu olacak anlaşma için Voyager'ın alacaklılarının çoğunluğunun da onayı gerekiyor.

Voyager son olarak, satış için FTX ile anlaşmış ancak FTX'in kasım ayında çökmesinin ardından ihale süreci yeniden açılmıştı. Binance US ise bu gelişmenin ardından aralık ayında devreye girmişti.

Voyager'ı temsil eden Kirkland & Ellis avukatı Joshua Sussborg, duruşmanın başında yaptığı açıklamada Binance US ile anlaşmanın ilerlemesinin Voyager'ın alacaklılarının yararına olacağını söyledi.

Sussborg, konuyla ilgili, "Müşterilerimize ödeme yapmak için gecikmek istemiyoruz. Daha da önemlisi, bağımsız bir tasfiyeye de sıcak bir şekilde baktık ancak kendi kendini tasfiye müzayedesi müşterilerimize ödeme yapabilme konusunda çok mantıklı bir seçenek değildi." dedi.

Önerilen anlaşmaya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), eyalet düzenleyicileri, ABD Kayyum ofisi yetkilileri de geldi. 

ABD'deki Yabancı Yatırımlar Komitesi (CFIUS) de geçen yıl iflas başvurusunda bulunan borç veren tarafından yapılan anlaşmaları gözden geçireceğini söylemişti.

Duruşma sırasında Voyager adına konuşan Kirkland & Ellis ortağı Christine Okike, avukatların SEC ve New Jersey eyaleti tarafından yapılan itirazları "bugünün amaçları doğrultusunda çözdüklerini" söyledi.

Etiketler: binance Voyager
REKLAMI KAPAT X