Binance, Tokocrypto paylarının tamamını aldıktan sonra çalışanları işten çıkardı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance, Tokocrypto paylarının tamamını aldıktan sonra çalışanları işten çıkardı
Doviz.com
20.12.2022 12:15

Binance, Tokocrypto paylarının tamamını aldıktan sonra şirketin CEO'su da dahil olmak üzere çalışanların yüzde 58'ini işten çıkardı.

Binance, Endonezya’da ana şirketin neredeyse tam kontrolü sağlamasının ardından işten çıkarmalara başlayarak, üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere çalışanlarının yüzde 58'ini işten çıkardı.

20 Aralık Salı günü e-posta yoluyla yapılan açıklamaya göre, kripto para borsası Binance’in şu anda Tokocrypto olarak bilinen PT Crypto Indonesia Berkat'ın neredeyse yüzde 100'üne sahip olduğu ve iki yıl önce ilk yatırım yapıldığında yüzde 51 olan hisse oranını artırdığı belirtildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise, pazartesi günü attığı bir tweet ile bu hamleyi doğrulamıştı.

Binance‘ın, Endonezya‘nın en büyük kripto para borsası Tokocrypto‘yu tamamen satın alacağı haberinin ardından ise Tokocrypto ekosistem ürünü TKO yüzde 50’ye yakın bir yükseliş yaşadıktan sonra tekrar geri çekildi.

Tokocrypto sözcüsü Rieka Handayani, bu hamlenin ardından Yudhono Rawis'in Tokocrypto'ya geçici CEO olarak atanacağını ve Pang Xue Kai'nin yerine yerel liderlerin atanmasına yönelik bir yerel politikaya başlanacağını belirtti.

Yapılan açıklamaya göre ayrıca, Endonezya’da maliyetleri düşürmek için iş gücünün yüzde 58’inin azaltılarak, borsa dışı işlere yönelmenin durdurulacağı aktarıldı.

REKLAMI KAPAT X