Birleşmiş Markalar Derneği üyeleri Kosova'da

Okuma Süresi: 1 Dakika
Birleşmiş Markalar Derneği üyeleri Kosova'da
Doviz.com
13.10.2017 16:32

İstanbul, 13 Ekim (DHA) - Yurt dışı açılım çalışmalarını sürdüren Birleşmiş Markalar Derneği (BMD),  24 markayı temsil eden 32 kişi ile Kosova'daki fırsatları yerinde gördü.
BMD Başkanı Sinan Öncel başkanlığındaki marka temsilcileri, inşaatı devam eden ve Mayıs 2018'de açılması öngörülen Prizren'in ilk modern alışveriş çarşısı olacak ABİ Carshia'yı ziyaret etti.
Sinan Öncel Türk markalarının yurt dışında halen 3 bine yakın mağaza ve 12 bin 500'ün üzerinde satış noktasında faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.  Yurt içinde başta kira olmak üzere işletme maliyetlerindeki artış  nedeniyle yurt dışına açılıma hız verdiklerini vurgulayan Sinan Öncel, şöyle devam etti:
"Marka temsilcilerimizle geçen ay 1.3 milyar nüfuslu Hindistan'daydık. Hindistan'ın hemen ardından rotamızı bu kez Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova'ya çevirdik. 24 markamızın 32 temsilcisi ile inşaatı devam eden Prizren'in ilk modern çarşısı ABİ Carshia'nın inşaatını gezdik. Heyette yer alan 23 markamızın temsilcileri ziyaret sırasında 53 görüşme yaptılar. Markalarımız ABİ Carshia'da yer almaya sıcak bakıyorlar. Kosova'nın markalarımızın Avrupa'ya açılımı için önemli olduğunu düşünüyorum."
Sinan Öncel, Prizren'de görüştükleri Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj'ın da Türk markalarını ülkeye davet ettiğini söyledi ve 15-17 Kasım tarihlerinde de MAPIC Fuarı için Fransa'nın Cannes kentinde olacaklarını sözlerine ekledi. (Fotoğraflı)

REKLAMI KAPAT X