Bitcoin'deki son yükselişle Solana 2,5 ayın zirvesine çıktı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin'deki son yükselişle Solana 2,5 ayın zirvesine çıktı
Doviz.com
16.01.2023 15:36

Geçen yıl yüzde 80'den fazla değer kaybeden Solana, Bitcoin'deki son yükselişin de etkisiyle 2023'e yükselişle başlayarak 2,5 ayın zirvesine kadar çıktı. 

CoinGecko'ya göre SOL'un fiyatı bu ay iki kattan fazla, son yedi günde ise yüzde 42'den fazla artışla 23,70 dolara yükseldi.

Ethereum katili olarak tanımlanan SOL'un fiyatındaki yükselişin dışında, kasım ayında kripto piyasasının çoğuyla birlikte Solana'yı da çökerten kripto borsası FTX'in çöküşünün yaşandığı haftadan bu yana en yüksek işlem hacmine de ulaşıldı.

Analistler, SOL'un işlem hacmindeki artışın dikkate değer bir toparlanma gösterdiğini belirtirken, SOL'un yılı yüzde 94 düşüşle kapattığını da hatırlattı. Analistler, bu hatırlatmanın ardından yatırımcıları sert hareketlere karşı dikkatli olmaları konusunda da uyardı. 

Geçtiğimiz yılki düşüşüyle iki yılın en düşük seviyesi olan 8,17 dolara kadar inen SOL son olarak en büyük yirmi coin listesinden de çıkararak kendine bu listede yer buldu.

Şimdi ise Solana, son yükseliş hareketiyle birlikte Polygon MATIC'i piyasa değerine göre ilk on kripto para arasından çıkardı.

Analistler ayrıca Solana'nın son dönemdeki yükselişinde, Solana tabanlı bir meme token olan BONK'un etkili olduğunu belirterek, bu token sayesinde Noel'de büyük bir hareketlilik başladığını ve SOL'un fiyatının yeni yılın başında yedi günün en yüksek seviyesine çıktığını belirtti.

REKLAMI KAPAT X