BlackRock, faiz oranı tahminini yukarı yönlü revize etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
BlackRock, faiz oranı tahminini yukarı yönlü revize etti
Doviz.com
08.03.2023 12:15

ABD merkezli yatırım yönetim şirketi BlackRock, Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından federal fon oranı tahminini revize etti. Buna göre şirket, Fed’in oranları yüzde 6’ya kadar çıkarabileceğini düşündüğünü paylaştı.

BlackRock’ın baş yatırım yetkilisi Rick Rieder, “Fed’in fon oranını yüzde 6′ya getirmesi ve ardından ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu yaklaşık yüzde 2′ye indirmek için daha uzun bir süre orada tutması gerektiğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin beklenenden daha dirençli olduğunu söyleyen Rieder, en son istihdam raporuna ve tüketici fiyat endeksi okumasına işaret etti. Rieder, bugünün ekonomisinin geçmiş on yıllardaki kadar faiz oranlarına duyarlı olmamasına atıfta bulundu ve bunun Fed için işleri karmaşık hale getirdiğini söyledi.

Swap piyasalarında ise önümüzdeki 4 toplantıda toplam 100 baz puanlık faiz artışı fiyatlanmaya başladı.

Avustralya’daki Schroders’ten Kellie Wood ise yüzde 6 nihai faiz seviyesinin artık ihtimal dışı olmadığını ve fiyatlamalarda önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

ABD'den son gelen istihdam raporunda ise ocak ayında 517.000 tarım dışı istihdam artışı yaşandığı ve işsizlik oranının Mayıs 1969′dan bu yana en düşük seviye olan yüzde 3.4′e düştüğü görülmüştü.

Bir sonraki raporun ise cuma günü yayımlanması bekleniyor. Analistler, Fed’in enflasyonu dizginlemek için agresif faiz artışlarına rağmen esnek bir iş gücü piyasası göstermeye devam etmesinin muhtemel olduğunu belirtirken, Dow Jones tarafından düzenlenen ankete katılan ekonomistler ise geçen ay 225.000 yeni işin eklendiğini öngörmüştü.

REKLAMI KAPAT X