Bloomberg ABD yaptırımı endişesini yazdı: Bankalar Rusya'ya karşı incelemeleri artırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg ABD yaptırımı endişesini yazdı: Bankalar Rusya'ya karşı incelemeleri artırdı
Doviz.com
18.01.2024 16:16

Bloomberg, ABD'nin Türkiye'nin finans sistemini Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda daha yakından izleyeceğini açıklamasının ardından Türk bankalarının Rusya ile bağlantılı işlemlerde kontrolleri artırdığını yazdı.

Bloomberg'de yer alan habere göre Türkiye'deki bankalar, ABD yaptırımlarına maruz kalmamak için Rusya ile bağlantılı işlemlere yönelik kontrollerini en üst seviyede yürütüyor.

İlgili haberde görüşlerine başvurulan bankacılar, bu hamlenin para transferleri için daha uzun işlem sürelerine ve fonların geri gönderildiği veya günlerce geciktiği durumlara yol açtığını söyledi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi diğer kişilere göre sıkılaştırılmış yaklaşım, ABD Başkanı Joe Biden'ın Washington'ın Ukrayna'daki savaş nedeniyle ikincil yaptırımlar uygulamasına izin veren idari emirin ardından ortaya çıktı.

Söz konusu kişiler, değişikliklerin aralık ayı sonunda Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi sayfasında güncellendiğini ve ardından Türk bankalarının harekete geçtiğini belirtti.

Rusya'nın iki önemli ticaret merkezi olan Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri de Rus müşterilere sağlanan finansman üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştırmaya başladı.

REKLAMI KAPAT X