Bloomberg: Erdoğan, 25 milyar dolarlık yatırım hedefiyle Körfez turuna çıkacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg: Erdoğan, 25 milyar dolarlık yatırım hedefiyle Körfez turuna çıkacak
Doviz.com
04.07.2023 16:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yatırım ve finansal kaynak çekmek amacıyla ay sonunda Körfez ülkelerini gezmeye hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gideceğini açıklamasının ardından bugün Suudi Arabistan ve Katar’ın da seyahat listesinde olduğu aktarıldı.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Erdoğan’ın BAE’den sonra Suudi Arabistan ve Katar’a seyahat etmeyi planladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Bakan Şimşek ise 22 Haziran’da BAE’ye gitmişti. Sonrasında ise BAE’den üst düzey bir heyet, iki ülke arasındaki yatırım iş birliğinin ayrıntılarını görüşmek üzere bir dönüş ziyareti yapmıştı.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan BAE ziyareti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşmelerde bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gittiği belirtildi.

25 milyar dolarlık giriş hedefleniyor

Habere göre, özelleştirme ve satın almalar da dahil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi bulunuyor.

BAE, Suudi Arabistan ve Katar ise takas anlaşmaları yoluyla Merkez Bankası’na halihazırda önemli bir döviz kaynağı sağlıyor.

İLGİLİ HABER “BAE, Türkiye’ye yeni yatırımlar yapma arzusunda” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) İcra Kurulu Başkanı Mohamed Hassan Al Suwaidi ile görüşmesinin ardından BAE'nin Türkiye'ye yeni yatırımlar yapmak istediğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X