Bloomberg: IC Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı için devrede

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bloomberg: IC Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı için devrede
Doviz.com
26.12.2023 15:26

Bloomberg haber ajansı, IC Holding’in Malaysia Airports Holding Bhd (MAHB) ile İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı için görüşmelere başladığını paylaştı.

Bloomberg yayın kuruluşununun müzakerelerin gizliliği nedeniyle adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı habere göre inşaat, enerji üretimi ve dağıtımı, turizm, sanayi ve altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren IC Holding, Malaysia Airports Holding Bhd (MAHB) ile İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı için "işbirliği anlaşması" yapmak üzere görüşmelere başladı.

İlgili habere göre müzakerelerin IC Holding’in hisse satın almasıyla sonuçlanıp sonuçlanmayacağının belli olmadığının altı çizilerek, IC Holding’in yorum yapmayı reddettiği bilgisi paylaşıldı.

Malaysia Airports tarafından yapılan açıklamada ise “MAHB ile IC Holding stratejik işbirliğine giriyor” bilgisi paylaşılırken daha fazla ayrıntı verilmedi.

CEO Serhat Soğukpınar oldu

Bu kapsamda İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Serhat Soğukpınar'ın 26 Aralık itibarıyla Üst Yönetici (CEO) olarak atandığını duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAHB CEO Vekili Mohamed Rastam Shahrom, Soğukpınar'ın atamasının Malezya Havalimanları ve IC Holding arasındaki stratejik işbirliğinin başlangıcı niteliğinde olduğunu belirtti.

IC Holding CEO'su Murad Bayar da Malaysia Airports ile hayata geçirdikleri bu işbirliği anlaşmasının, Asya bölgesindeki yeni yatırımları açısından önemli fırsatlar sunduğuna ve IC Holding’in bu coğrafyadaki varlığını ve etkinliğini artırma potansiyeli taşıdığına dikkati çekti.

İLGİLİ HABER Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni CEO'su belli oldu İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Serhat Soğukpınar'ın 26 Aralık itibarıyla Üst Yönetici (CEO) olarak atandığını duyurdu.

Sabiha Gökçen Havalimanı kimin?

Malaysia Airports, 2008 yılında Türkiye'deki havalimanını 20 yıl süreyle işletmek üzere 1,9 milyar Euro’luk bir sözleşme kazanan konsorsiyumun bir parçasıydı. 2013 yılında Hintli ortağı GMR Infrastructure Ltd'nin yüzde 40 hissesini 225 milyon Euro karşılığında satın alarak hisselerini yüzde 60'a çıkarmayı kabul etti. Kalan yüzde 40'lık hisseyi ise 2014 yılında 285 milyon Euro karşılığında Türk Limak Holding'den satın aldı.

IC Holding Kütahya Havalimanı'nı işletiyor

IC Holding, Türkiye'de daha küçük olan Kütahya havalimanını işletiyor ve web sitesine göre Vietnam, Bulgaristan, Rusya, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde havaalanı inşa etmek için anahtar teslimi projeler üstlendi. Ankara merkezli grup, Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanı olan Antalya Havalimanı'ndaki yüzde 49 hissesini 2018 yılında 360 milyon Avro (397 milyon dolar) karşılığında TAV Havalimanları Holding AŞ'ye sattı. Havalimanının diğer ortağı Fraport AG.

REKLAMI KAPAT X